Popis
Aroma: Květinové s nádechem letní louky, následované jemným zaobleným jalovcem a svěžestí citrusů
Chuť: Vede citrusový koláč a následně se projeví suchý jalovec zakulacený sladkou skořicí
Hlavní botanika: Jalovec, koriandr, andělika, kardamom, kůry citrusů + 14 dalších
Destilace
Endorphin London Dry Gin je vyráběn průtahovou destilací velejemného neutrálního lihu, ve kterém se nejprve 40 hodin maceruje pečlivě sestavená směs 19 lokálních i exotických bylin a koření. Z těch tradičních v něm najdete jalovec, koriandr, anděliku, z těch exotických například kardamom, kubébový pepř či grains of paradise. Květinovou chuť a citrusovou vůni pak získává při průchodu lihových par unikátní vaporizační komorou, kde je v několika koších nad sebou umístěna vymazlená směs bylin, květů a kůr citrusových plodů.
Příběh
David Procházka, jakožto milovník dobrého jídla a pití (ginu obzvlášť), měl základní zkušenosti s pálením ovocných destilátů. Znalosti o nich si průběžně rozšiřoval pomocí mnoha workshopů v destileriích v Anglii a Německu. S tím přišel nápad, který následně logicky vyústil v pevné rozhodnutí začít destiláty vyrábět. Rozhodli se jít do té nejlepší kvality výroby a chuti, s důrazem na tradiční postupy, kvalitní suroviny – poctivě, s láskou, respektem a pro radost lidem, kteří je budou pít.
Doporučení
Jde o komplexní a aromatický gin – dostatečně hladký pro Martini, ale i bohatý a vyvážený – ideální pro G&T nebo Negroni. Znalci a milovníci ginu si jej nejlépe vychutnají při pokojové teplotě nebo jen s kostkou ledu. Gin výrazně jalovcových tónů doporučujeme vychutnávat na ledu přelitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.