Popis
Destilace
Meruňkový likér vzniká z kvalitních vyzrálých velkopavlovických meruněk naložených a řádně uležených v kvalitním alkoholu. Obě suroviny se tu navzájem poznávají, až vznikne nerozlučné přátelství, které prostě skvěle chutná a nádherně voní. Meruňkový likér vzniká bez použití aromat a trestí. Máte jistotu, že dodavatelem chutí jsou výborné české meruňky, je zaručená vysoká kvalita a nevšední chuťový zážitek. Až budete mít lahvinku v ruce, můžete si všimnout, že je likér mírně zakalený – odkaz macerovaných meruněk a důkaz poctivé výroby.
Příběh
Starobylý zemědělský dvůr, kde se zrodila Sudličkova pálenka, bývala kdysi zemanská tvrz střežící před loupežníky rušnou obchodní cestu na hrad Potštejn. Matěj Sudlička jí vdechl život a za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. V roce 1918 kupuje usedlost rodina Čižmářova a v roce 1998 zde současný majitel Igor Čižmář obnovil destilaci ovoce především pro pěstitelské pálení. Životní osudy, které se v těchto zdech po staletí odehrávaly, jsou zakódovány do stále věčně živé paměti tohoto místa.
Doporučení
Meruňkový likér je nápoj pro každou výjimečnou životní situaci, dokonale se hodí na zapíjení čehokoliv, kýmkoliv. Funguje i jako výborný digestiv, pomůže vám účinně zpracovat pokrm a rychleji překonat fázi přejedení. Podávejte při teplotě 10 – 18 °C. Dobrý likér si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.