Popis
Destilace
Pro výrobu ořechovky se na rozdíl od jiných likérů s podobnou technologií používají nezralé plody ořešáku v kombinaci s jedinečnou směsí bylin. Vše se následně nechá macerovat v alkoholu, v pravý čas s láskou opečuje, profiltruje a stočí do lahví, abyste si ji mohli vychutnávat plným doušky.
Příběh
Starobylý zemědělský dvůr, kde se zrodila Sudličkova pálenka, bývala kdysi zemanská tvrz střežící před loupežníky rušnou obchodní cestu na hrad Potštejn. Matěj Sudlička jí vdechl život a za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. V roce 1918 kupuje usedlost rodina Čižmářova a v roce 1998 zde současný majitel Igor Čižmář obnovil destilaci ovoce především pro pěstitelské pálení. Životní osudy, které se v těchto zdech po staletí odehrávaly, jsou zakódovány do stále věčně živé paměti tohoto místa.
Doporučení
Ořechovka je známá vynikajícími vlastnostmi na trávicí trakt a je obecně považována za nejtradičnější a tím pádem i léty prověřený žaludeční likér. Podávejte při teplotě 10 – 18 °C. Dobrý likér si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.