Popis
Destilace
Jemný nápoj s bohatou historií a nespočtem variací spojený se zimním obdobím. Vždyť základem punče Sudlička je teplo slunce červeného vína z Dunajovických kopců u Pálavy.
Příběh
Starobylý zemědělský dvůr, kde se zrodila Sudličkova pálenka, bývala kdysi zemanská tvrz střežící před loupežníky rušnou obchodní cestu na hrad Potštejn. Matěj Sudlička jí vdechl život a za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. V roce 1918 kupuje usedlost rodina Čižmářova a v roce 1998 zde současný majitel Igor Čižmář obnovil destilaci ovoce především pro pěstitelské pálení. Životní osudy, které se v těchto zdech po staletí odehrávaly, jsou zakódovány do stále věčně živé paměti tohoto místa.
Doporučení
Podávat lze napřímo za studena nebo přidat do teplých a míchaných nápojů. Dobrý likér si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.