Popis
Barva: Hluboce měděná
Aroma: Exotické čerstvé liči, bohaté mango a košík tropického ovoce opepřeného pikantními tóny zralých citrusů
Chuť: Teplá kompozice flambovaných banánů v kombinaci se smetanovou vanilkou a bohatým kořením v dlouhotrvajícím pikantním závěru
Destilace
Pomalé kvašení melasy je podpořeno přidáním kvasnic sladové jávské červené rýže. Rum byl destilován v roce 2011 na kontinuálním sloupcovém destilačním zařízení.
Zrání
Po destilaci strávil 10 let v tropickém klima, kde nejprve zrál v dubových sudech po bourbonu. Následně byl přelit do speciálních sudů vyrobených z indonéského dřeva jati, které dodává rumu Naga Full Proof tečku a překvapí znalce jedinečnými vůněmi. Před plněním do lahví nebyl redukován na nižší procento alkoholu a je tak možné si jej vychutnat v sudové síle 62,3 %.
Příběh
Jedná se o limitovanou edici 2752 číslovaných lahví načež pro Českou republiku bylo alokováno pouze 380 lahví.
Výroba Naga Rum probíhá v severní části ostrova Jáva za použití starověkého asijského procesu destilace. Rum v Indonésii nese název Batavia Arrack: Batavia je jméno dané holandským obchodníkům v roce 1619 v Jakartě, slovo Arrak je arabské jméno znamenající duch. Je to jeden z nejstarších alkoholů na světě, až 1634 spisů svědčí o obchodu s indonéským rumem anglickými a holandskými obchodníky. V roce 1700 byl Batavia Arrak v Evropě velmi populární a považován za nápoj mnohem vyšší kvality než rum karibský. V roce 1796 napsal Joseph Francois Charpentier de Cossigny, botanický inženýr a francouzský průzkumník: „Indonéský rum je mnohem kvalitnější než rum jamajský, jedná se skutečnost, kterou musí uznat i Angličané“.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.