Popis
„Skvělý Kentucky Straight Bourbon přímo křičí o šťavnatou, lehce nakyslou čokoládu postavenou na sladkém kakau. Lepší volbu než mandarinkou odrůdy klementina napuštěný Rio Caribe z Venezuely těžko vybrat. Dobře si bourbonem zalihujte patro, vložte úlomek čokolády do úst a zavřete oči. Dochuť pražených mandlí zalitých teplým kořením bourbonu nemá chybu.“
Martin Svoboda
Více o párování whisky s čokoládou se dozvíte v článku Whisky & Čokoláda.
Woodford Reserve Kentucky Straight Bourbon
Barva: Čistý, brilantně medový jantar
Aroma: Plné výrazně sušeného ovoce, náznaky máty a pomerančů pokrytých popraškem kakaa, slabé vanilkové a tabákové koření
Chuť: Bohatá, šťavnatá, zaoblená a hladká, s komplexními citrusy, skořicí a kakaem, toffee, karamel, čokoláda a hojné tóny koření. Závěr hedvábně hladký, zpočátku téměř krémový, s dlouhým, teplým, uspokojujícím dozvukem.
Destilace: Receptura Woodford Reserve se skládá ze 72 % kukuřice, 18 % žita a 10 % ječného sladu. Vařené zrno kvasí v malých, pět centimetrů širokých kvasných nádobách z cypřišového dřeva pět až sedm dní, čímž vznikne pivo o síle asi 9 %. Pak následuje trojitá destilace.
Willie’s Cacao Clementina’s Almonds
Obsah kakaa: Min. 44 %
Složení: Kakaková hmota, kakaové máslo, sušené mléko 17 %, třtinový cukr, mandle 16 %, kakaové máslo, mandarinkový olej 0,1 %
Oblast: Kakao z Haciendy San Augustine, Rio Caribe, Venezuela, kakaové máslo z Barloventa, třtinový cukr z Guadalupe a mléko z Velké Británie
Chuť: Tabulka s mandarinkovým olejem z klementinek a praženými mandlemi. Voní jako když přijde Mikuláš. To vše na osvědčené 44% čokoládě Milk of the Gods, kterou není třeba představovat. Křupnutí mandle na konci ochutnávky nemá chybu. Ochutnejte, čeká jen na vás!
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.