Popis
Barva: Průzračná
Aroma: Vůně vedou křupavou a čistou solankou z oceánu, po které následuje dávka fenolických látek z mořských řas a krému Chantilly
Chuť: Na patře přináší 51 sladký vanilkový krém, mořské řasy, sekanou trávu, med, černý pepř a nádech citrónu
Destilace
Sklizeň té nejkvalitnější cukrové třtiny z vlastních plantaží je prvním krokem k dosažení úspěchu. Pak následuje mletí a odstranění nepotřebných částí rostlin, což je velmi důležité pro kvalitní třtinu s vysokým obsahem cukru, ze které se extrahuje šťáva pro další zpracování. Fermentace šťávy probíhá ve speciálních tancích, v naprosto aseptickém prostředí pro nejvyšší kvalitu. V nerezových destilačních věžích se potom destiluje získaná šťáva, kde se automaticky kontroluje teplota a čas destilace. Standardizace kvality znamená mísení různých produkcí (až 20 druhů destilátu) pro dosažení stejné chuti a kvality. Tato směs se v tancích následně po dobu 2 až 3 měsíců tzv. snoubí.
Příběh
Cachaça Sapucaia založil v roce 1933 Cicero da Silva Prado v obci Pindamonhangaba, na farmách Sapucaia a Coruputuba. Byl to podnikatel dobře známý v regionu pro svou image pracovitého dělníka, muže s vizí a pověstí dobrého šéfa s velkou produktivní kapacitou. Z plantáží cukrové třtiny, které zavedl na farmu, se Cicero Prado rozhodl vyrábět kvalitní cachaçu zaměřenou na export. Hledala to nejlepší, co měl národní průmysl k dispozici v době, kdy region Vale do Paraíba ještě hledal svou identitu.
Doporučení
Tato Cachaça je vhodná jak na nenáročné popíjení, tak do míchaných koktejlů. Nejsnáz si ji vychutnáte ve vysoké sklenici s ledem přelitým v poměru 1:3 doporučeným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.