Popis
Barva: Mahagon se zlatým třpytem
Aroma: Tóny připomínající víno Oloroso, karamelizované bobule, pekanový koláč a lískové oříšky
Chuť: Karamelizované bobule, ořechy a sherry oloroso
Zrání
Jedná se o blend 6 – 24letých rumů, který zrál systémem solera v sudech z vypalovaného amerického bílého dubu po whiskey. Jedná se o třetí lahev ze série „Heavenly cask collection“, kdy každý rum ze série dozrává v jiném sudu. Pojmenování La Armonía získala na počest harmonie rumového blendu, který byl dokončen v sudech po sherry Oloroso. Tento proces zušlechťování dodává výsledné tekutině prémiový a hedvábný finiš.
Destilace
Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.
Příběh
Zacapa La Armonia je třetí ze čtyř každoročně uváděných limitovaných edic, které vznikly na základě oceněného rumu Zacapa v rámci výjimečné kolekce The Heavenly Cask. Tato kolekce oslavuje každý rok jeden ze čtyř unikátních sudů používaných při dynamickém procesu zrání zvaném Zacapa Sistema Solera.
Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 2229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Doporučení
Kombinujte s kouskem grilované svíčkové s omáčkou ze sherry a strouhaným opečeným kokosem. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.