Popis
Aroma: Čerstvé yuzu a citrony
Chuť: Navazuje na aroma svěžími tóny yuzu a citronů v kulatém, jemném závěru
Destilace
Etsu Yuzu Gin byl macerován sedm dní za použití tradičních botanicals, jako je japonské Yuzu, bobule jalovce, kořen lékořice, andělika, koriandr a matcha. Po maceraci se destiluje pouze gin bez botanicals, což umožňuje vyluhování olejů. Teprve po procesu destilace je přidána čerstvá voda z horského zdroje, která dodává tomuto ginu svěží chuť. Etsu Double Yuzu Gin se destiluje v palírně Akita v japonské prefektuře Akita na ostrově Honšú.
Příběh
Etsu je gin ručně vyráběný podle tajné receptury založené na výtažcích z botanicals pěstovaných v Japonsku a jiných asijských zemích. Kromě tradičního jalovce obsahuje např. japonský pepř, japonské čajové lístky, kůru zeleného hořkého pomeranče, koriandr, lékořici nebo anděliku a také pramenitou vodu z pohoří Taisetu. Čeho si na ginech Etsu všimnete jako první, je design etikety, který nenechá nikoho na pochybách, že jde o gin pocházející z Japonska. Je na ní vyobrazená geisha na lotosovém květu, která má na hlavě svatyni patřící k místnímu rozšířenému náboženství šintoismus.
Doporučení
Gin s výraznou chutí citrusů doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.