Popis
Barva: Velmi hluboká
Aroma: Tóny zralého černého ovoce doplněné o doteky vanilky v komplexní paletu
Chuť: Štědrá s přítomnými a hladkými taniny
Kategorie: Suché
Odrůdy: Cabernet Sauvignon 51 % Merlot 40 %, , Petit verdot 9 %
Oblast: Haut-Médoc
Doporučení
Archivační potenciál 5 – 8 let. Doporučujeme dekantaci min 1 – 2 hodiny předem a podávat při teplotě 16 – 18 °C. Velmi vohdná kombinace s kachními prsy, zvěřinou a červeným masem.
Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Château Peyrat-Fourthon je víno nejvyšší kvality vyrobené v oblasti Haut-Médoc v Bordeaux ve Francii. Jedná se o směs hroznů Merlot, Cabernet Sauvignon a Petit Verdot, ručně sbíraných a vybraných pro zajištění té nejlepší kvality. Château Peyrat-Fourthon se vyrábí v Haut-Médoc, který se nachází podél levého břehu ústí Gironde v Bordeaux ve Francii, známé produkcí některých z nejlepších světových vín. Hrozny procházejí před fermentací odstopkováním a jemným drcením v kádích s řízenou teplotou a následným zráním po dobu 12 až 18 měsíců v dubových sudech, což vínu dodává komplexnost a hloubku. Château Peyrat-Fourthon je populární po celém světě. Upřednostňují ho gurmáni s bohatými zkušenostmi s degustací i začínající milovníci bordeaux.