Popis
Barva: Tmavě zlatá
Aroma: Výrazné tóny kokosové dužiny s vanilkou, skořice a doteky sezamového oleje
Chuť: Kulatá a plná, ucítíte kokosové mléko, vanilku, banán, zelený zázvor s jemným nádechem melasy, má velmi dlouhý závěr s tóny kokosu, pepře a vanilky
Destilace
Planteray Cut & Dry je spojením 100% barbadoského řemeslného rumu a dužiny místních kokosových ořechů sklizených ručně. Jejich dužina se rozkrájí a nechá přirozeně usušit, poté se zčásti naloží do nestařeného rumu vydestilovaného v koloně a zčásti do rumu vydestilovaného v kotlíku, finálně se infuze smísí s rumem stařeným až 3 roky. Na jeden litr rumu připadá jeden celý kokosový ořech.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.