Popis
Barva: Hluboká barva granátového jablka
Aroma: Dřevité tóny, káva, lesní ovoce, vanilka
Chuť: Plná, ucítíte kávu, kakao, toast snoubící se s červeným ovocem, po otevření doporučujeme nechat víno ,,nadechnout".
Kategorie: Suché
Odrůdy: 50% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc and 30% Merlot
Vinařská oblast: AOC Bordeaux Supérieur
Výroba
Vinice rostou na půdě s vysokým podílem jílu a písku. Sklizeň probíhá výhradně ručně, s pečlivým tříděním. Hrozny se sbírají do malých košíků, aby se zachovaly v co nejlepším stavu. Vinifikace je tradiční, v betonových nebo nerezových tancích. Zrání trvá 6 měsíců v nerezových kádích, 12 měsíců v nových dubových sudech.
Doporučení
Obzvláště dobře se hodí k drůbeži, bílému masu, grilovaným pokrmům a sýrům. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
V roce 1916 koupil Jules Armand panství ve Valentons, malé vesničce 20 kilometrů od Bordeaux. Jeho dcera Gabrielle a zeť Jean Félicien Meynard, kteří se vrátili z války 1914-1918, pokračovali v jeho práci. Tento vinohrad se postupně rozšiřoval a pod vládou Fernand Meynard, jejich syna, a Marcelle, dcery vinařů z Ambès, se jmenoval nejprve Clos des Valentons, poté Château des Valentons-Canteloup.