Popis
Barva: Medově zlatá
Aroma: Čerstvý ananas, mango zmrzlina, créme brûlée, dotek medu
Chuť: Kořeněný jablkový džem s lehkým dotekem banánu a mléčné čokolády, závěr je dlouhý, kořeněný a ovocný
Zrání
Zrála v sudech z amerického dubu ve skladech u moře na Orknejských ostrovech. Fermentace trvající 160 hodin a netradiční tvar destilačního kotle dodávají této nefiltrované whisky naprosto jedinečný chuťový profil.
Příběh
Palírna Scapa byla založena roku 1885 společností Macfarlane & Townsend v oblasti Orkney ve Skotsku. Současným majitelem je od roku 2004 nadnárodní společnost Pernod Ricard. Scapa vyrábí skotskou whisky, která je známá po celém světě. Voda používaná k výrobě pochází z pramene Lingro Burn. Výrobní proces je založen na dvou destilačních přístrojích s roční kapacitou výroby jeden milion litrů destilátu. Palírna se nalézá nedaleko zátoky Scapa Flow, která se stala posledním bojištěm většiny německých válečných ponorek a lodí na konci 1. světové války.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.