Od výroby do úst
Zajímá vás, jak se co dělá? Kde vzniká surový produkt, jak se zpracovává a po jakou dobu zraje? Prozkoumejte stále rostoucí databázi praktických informací podaných formou osobních zkušeností, odbornými studiemi a rozsáhlými rozhovory s profesionály v oboru. Nalijte si skleničku a nechte se vzdělávat.
Je libo brandy, cognac či armagnac?
Aromatický destilát z bílého vína, vyráběný po celém světě, milovaný mnohými. Přiliš dlouhou dobu byla brandy považována za pití těch nejvybranějších, až se na ni po sérii...
Jak snadné je pít šampaňské
Šumivé víno je čisté štěstí v láhvi. Po odstřelení korku se nám rozehřeje srdce, při nalití rozšíří zorničky a po napití se teplo rozlévá do celého těla. Čím kvalitnější...
MADL – Sekty střední Evropy
Jak už to u těch nejlepších věcí bývá, na sekty Madl jsme narazili úplnou náhodou. Nebo spíš ony narazily na nás. Domluvili jsme komorní degustaci v klubu Excellence Cigar,...
Prostě prosecco
Prosecco je bezpochyby hitem posledních let. Lehké, šumivé, všemi pitelné, mírně alkoholické, letní, sexy, svěží, krásné pití pro každý den a příležitost. Přidejme...
Ginem Brnem
Je teplý letní večer, já sedím doma, na střešní terase, v samém centru Brna a popíjím skvělý svěží Gin & Tonic, namíchaný z Michlers Gin Green a Fentimans Elderflower. A...
Čokoládou za poznáním
Pro někoho, kdo během života stráveného pod jednou střechou s rodiči mohl řadit mezi dostupné „sladkosti" pouze hašlerky, oplatky Bé-Bé a čokoládu na vaření Orion, je psaní...
Jak vznikl kořeněný rum?
Historii kořeněných rumů je těžké datovat. Nejspíše jsou tu s námi od dob, kdy v Karibiku započala výroba samotného rumu, tedy zhruba od 17. století, možná o něco dříve v...
O kávě s pražírnou Fiftybeans
K Romanu Nejedlému z pražírny Fiftybeans jsme se dostali velkou oklikou. Zprvu přes podcast Rumelier našeho kamaráda Jakuba Stejskala, který se v něm bavil s Adamem...