Boulevardier
Volně přeloženo, boulevardier je dobře oděný, bohatý muž znalý města a jeho lidí. Koktejl se stejným názvem vytvořila Erskine Gwynne, vydavatelka časopisu „Boulevardier“, orientovaného na expaty žijící v Paříži ve dvacátých letech minulého století. Nápoj byl popularizován poté, co jej Harry MacElhon roku 1927 zahrnul do knihy „Barflies and Cocktails“. V knize autor připsal koktejl zmíněné Gwynne, v té době stále navštěvující bar MacElhone. Jaký to spořádaný příběh, podobně jako nápoj, který inspiroval.
Základní suroviny
- 4 cl oblíbeného bourbonu, např. Maker’s Mark
- 3 cl Campari
- 3 cl sladkého červeného vermutu, např. Cinzano Rosso
- plátek kůry pomeranče
Příslušenství
- barová odměrka
- větší sklenice
- sklenice Old Fashioned
- lžíce k promíchání
- sítko
Návod k přípravě
- Sklenici Old Fashioned naplníme ledem a necháme bokem chladit.
- Do další větší sklenice také nasypeme led, přidáme bourbon, Campari a Cinzano Rosso.
- Směs alespoň 30 sekund mícháme.
- Z vychlazené sklenice odstraníme led a nápoj do ní přes sítko scedíme.
- Na závěr ozdobíme plátkem kůry pomeranče.
Dobrou chuť!