Manhattan
Píše se rok 1876 a u zrodu populárního Manhattanu stojí jistý Dr. Iain Marshall. Přímo ve slavném Manhattan Club v NY City se na počest prezidentské kandidatury Samuela J. Tildena totiž koná banket pořádaný Jennie Jerome – budoucí matkou Winstona Churchilla, a podává se zde netradiční a neokoukaný míchaný nápoj – Manhattan. Po banketu se stává velice žádaným pitím i v ostatních New Yorských barech. Lidé se ptají na „ten výtečný koktejl, který ochutnali v Manhattan Baru“. A tak se tento drink rozšířil do širého okolí a označení Manhattan mu už zůstalo.
Základní suroviny
- 6 cl oblíbeného bourbonu, např. Bulleit
- 2 cl sladkého červeného vermutu, např. Martini Rosso
- dva zástřiky Angostury Bitter
- plátek kůry pomeranče na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- větší sklenice
- koktejlová sklenice
- lžíce k promíchání
- sítko
Návod k přípravě
- Koktejlovou sklenici naplníme ledem a necháme bokem chladit.
- Do další větší sklenice také nasypeme led, přidáme 6 cl bourbonu a 2 cl vermutu.
- Zastříkneme pár kapkami Angostury Bitter a přibližně minutu mícháme.
- Z koktejlové sklenice odstraníme led a nápoj do ní přes sítko scedíme.
- Na závěr ozdobíme plátkem kůry pomeranče.
Veškeré suroviny a příslušenství pro přípravu koktejlu Manhattan lze na Vychutnávej.cz pořídit v rámci jednoho balíčku. Nakoupíte zde.
Dobrou chuť!