Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Extra čokoládový dort (RAW)

Extra čokoládový dort (RAW)

Svatého Valentýna vlastně neslavím, ale záminka, proč upéct něco dobrého se dá najít vždy. Protože věřím, že drahou polovičku určitě potěšíte něčím dobrým, obzvláště pak připraveným s láskou. Tento dort je ovšem pro opravdové milovníky čokolády. Myslím tím, kdo ocení pravou hořkou čokoládu. Připravila jsem jej ze 100% čokolády Willie´s Cacao, proto není dort příliš sladký a opravdu můžete cítit výraznou chuť hořké čokolády.

Určitě půjde recept připravit i s méně procentní čokoládou, tam bych já osobně ubrala cukru, ale záleží na vašich preferencích, prostě ochutnávejte.

Korpus (dortová forma 18 cm)

  • 135 g čokolády, já použila 100% Willie’s Cacao Pure Gold Sur de Lago
  • 200 g kokosového cukru
  • 250 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 250 ml kvalitní kávy
  • 320 g hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • špetka soli
  • 50 g raw kakaového prášku

Krém

  • 180 g čokolády, já použila Willie’s Cacao
  • 200 ml kokosového krému
  • 100 g kokosového cukru

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.
  2. Čokoládu na korpus rozehřejeme ve vodní lázni a prošleháme ji s kokosovým cukrem, rostlinným mlékem, octem a kávou.
  3. Ve velké míse smícháme sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva, špetku soli a kakaový prášek. Přilijeme tekutou směs s čokoládou a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  4. Přelijeme do dortové formy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 35 minut.
  5. Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Opatrně ji smícháme s kokosovým krémem, cukrem a pořádně zapracujeme. Dáme chladit do lednice alespoň na hodinu.
  6. Korpus vyndáme z trouby, necháme vychladnout, vyjmeme z dortové formy a na mřížce necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Až poté dort překrojíme. Promažeme jej zhruba polovinou krému a zbytkem pomažeme povrch a okraje dortu. Na závěr jsem ještě dozdobila kakaovými boby. Skladujeme v lednici.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Za vytvoření receptu Extra čokoládového dortu děkujeme Lucce z Delicious blogu.

Extra čokoládový dort

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení