Long Island Iced Tea
Asi nejznámější a zároveň nejpravděpodobnější teorie vzniku Long Island Icea Tea říká, že prvním, kdo se stavil do role autora koktejlu, byl jistý Robert Butt, zvaný „Rosebud“. Během svého působení v Oak Beach Inn na Long Islandu ve státě New York se totiž v roce 1972 účastnil soutěže, ve které měli soutěžící připravit nový drink za pomoci Triple secu. A hle, Rosebudovi se to povedlo natolik, že nakonec vymyslel jeden z nejžádanějších drinků současnosti.
Základní suroviny
- 1,5 cl čisté vodky, např. Pravda
- 1,5 cl stříbrné tequily, např. El Jimador Blanco
- 1,5 cl bílého rumu španělského stylu, např. Havana Club Añejo 3 Años
- 1,5 triple secu Cointreau
- 1,5 cl suchého citrusového ginu, např. Tanqueray No.Ten
- 2,5 cl citronové šťávy
- 1 cl cukrového sirupu
- střik coly
Příslušenství
- barová odměrka
- lžíce k promíchání
- sklenice Highball
Návod k přípravě
- Sklenici naplníme ledem.
- Postupně přilíváme všechny ingredience.
- Po zastříknutí colou vše jemně promícháme.
- Na závěr přidáme brčko a sklenici ozdobíme plátkem citronu.
Návod k přípravě cukrového sirupu
Cukrový sirup je nedílnou součástí mnoha dezertů a drinků. Jeho příprava netrvá dlouho a v lednici ho můžete uchovávat i několik týdnů.
Jako na to? Na mírném ohni rozpustíme v hrnci 600 g cukru v 0,5 l vody. Poté zvýšíme teplotu a vaříme ještě 5 – 8 minut. Vzniklou pěnu je potřebné odstranit. Poté nalijeme do nádobky a můžeme používat.
Dobrou chuť!