Ovocný dip z javorového sirupu
Hledáte rychlou a zdravou svačinu? Tento sladký a hlavně snadný ovocný dip z javorového jogurtu připravíte za méně než 5 minut! Ideální pro namáčení ovoce, sušenek nebo koláčů a zapíjení svěžím sektem.
Suroviny
- 3/4 šálku zakysané smetany
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1/4 lžičky mandlového extraktu nebo skořice k dochucení
- Nakrájení sezónní ovoce
Postup přípravy
- Do mísy nalijeme javorový sirup.
- Za stálého míchání postupně přidáváme zakysanou smetanu, dokud nezískáme hladkou směs.
- Na závěr přidáme mandlový extrakt nebo posypeme skořicí.
- Do podávání necháme chladit v lednici.
- Servírujeme s čerstvým sezónním ovocem, tedy kousky jablek, hruškek, ananasu, broskví, jahod, měsíčky pomeranče atd. Skvělý pak bude dip i se sušenkami nebo jednoduchým koláčem.
Doporučené párování
- Harmonická mladá bílá vína medové ovocitosti: Muškát moravský, Muškát žlutý, Müller Thurgau, Pálava, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský
- Bílá šumivá vína tvořená převážně z bílých odrůd: Brut, Extra Dry
Dobrou chuť!