Piña Colada
Piña Colada pochází z jednoho španělského hotelu. Jistému Ricardu Garciovi, místnímu zaměstnanci, při přípravě koktejlu Coco – Loco došly kokosy, ve kterých se tento drink podával. Ricardo byl však natolik vynalézavý, že vyměnil kokosový ořech za vydlabaný ananas a Coco-Loco dostalo ihned nový rozměr. Drink, jinak chutnající pouze po kokosech, byl obohacen také o chuť ananasu. To všechny hosty velmi zaujalo. Bylo jasné, že je na světě nový koktejl – Piña Colada.
Základní suroviny
- 3 cl oblíbeného bílého rumu, např. Flor de Caña 4
- 3 cl kokosového krému nebo zahuštěného kokosového mléka
- 9 cl ananasového džusu
- pár kapek sodovky
- ledová tříšť
- plátek ananasu na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- sklenice Hurricane
- šejkr
Návod k přípravě
- Rum, kokosový krém, ananasový džus a ledovou tříšť nalijeme do šejkru.
- Šejkr uzavřeme a svižně veškeré ingredience protřepeme.
- Výslednou tekutinu nalijeme do skleničky a doplníme sodou.
- Na závěr přidáme plátek ananasu, brčko a můžeme podávat.
Dobrou chuť!