Whiskey Eggnog
Tradiční vaječný koňak je skvělý, ale jeho příprava chvíli trvá a ne vždy je na ni čas. Tuto zjednodušenou verzi připravíte po jídle během několika málo chvil. Pak si ji můžete vychutnat libovolně teplou nebo na ledu jako osvěžující dezert.
Základní suroviny
- 1 l rozpuštěné vanilkové zmrzliny
- 20 cl oblíbeného bourbonu, např. Maker's Mark
- 1 cl vanilkového extraktu
- 1 polévková lžíce mletého zázvoru
- 1 polévková lžíce mleté skořice
- 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- mletý zázvor, skořice a špetka nastrouhaného muškátového oříšku na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- dóza k odměření tekutin
- hrnec
- sklenice Highball
Návod k přípravě
- Zmrzlinu rozpustíme v hrnci na středním ohni, aniž bychom ji příliš zahřívali nebo přivedli k varu.
- Přidáme bourbon, vanilkový extrakt, veškerá koření a dobře smícháme.
- Rozlijeme do sklenic a ozdobíme kořením. Podáváme za tepla nebo vychlazené s ledem.
Dobrou chuť!