Baklava Cocktail
Všichni známe tu nepříjemnou situaci, kdy již po jídle nezbylo dost místa na dezert, ale chuť na něco sladkého přetrvávala. Co byste řekli koktejlové alternativě tradičního osmanského dezertu baklava nabitého sirupem a bourbonem?
Základní suroviny
- 3 cl citronové šťávy
- 1,5 cl pistáciového sirupu
- 4,5 cl oblíbeného bourbonu, např. Maker’s Mark
- 1,5 cl likéru Amaretto
- 1,5 cl medového sirupu
- 1,5 cl zahuštěného krému
- nasekané pistáciové oříšky na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr
- sítko
- keramický hrnek
Návod k přípravě
- Do šejkru přidáme veškeré ingredience, led a pořádně protřepeme.
- Obsah bez ledu opatrně přelijeme přes sítko do hrnku a ozdobíme nasekanými pistáciemi.
Dobrou chuť!