Popis
Barva: Hluboce medová
Aroma: Sušená jablka s kandované pomeranče s čerstvě sekanými bylinkami a mátovým nádechem a lekám dotekem mléčné kávy
Chuť: Jemná mléčná čokoláda se šupinkami mořské soli, přechází do nejdříve jemného nádechu a později silného citrusového závěru se špetkou skořice
Destilace
Oban má jen dvě malá destilační zařízení, kterými prochází každá kapka. Tento způsob umožňuje přesné sledování a kontrolu procesu. Fermentují jejich vlastní sladový ječmen po dobu pěti dnů k vytvoření bohaté, odlišné chuti. Po každém procesu nechávají destilační zařízení odpočinout, což chrání čistotu a chuť nápoje.
Zrání
Unikátní je také proces zrání. Nejdříve whisky putuje do sudu z amerického dubu, evropského dubu a sudů po sherry. Nakonec dozrává v malých dubových sudech, které whisky předávají naprosto exkluzivní nádech.
Příběh
Původní destilerii nechali postavit v roce 1793 bratři Hugh a John Stevenson na portálu mezi západní vysočinou a souostrovím Hebridy, místem proslulým mírným podnebím a drsnou krásou. Zde se neodmyslitelně svázala se svým okolím – voda do ní proudí z jezera jen tři míle vzdáleného, ječmen cestuje ze Speyside. Prvně byla postavena palírna a až poté kolem ní stejnojmenné město.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.