Popis
Barva: Jasně zlatá
Aroma: Uzené tóny vyzrálé šunky s plátky citrónu a snítkou tymiánu
Chuť: Mléčná čokoláda a kořen lékořice v uzených tónech stylu barbeque
Destilace
Single malt whisky Benromach z oblasti Speyside vyráběná v malých šaržích přináší kombinaci chutí nejlepšího skotského ječmene a rašelinového kouře.
Zrání
Zraje v dubových sudech po bourbonu.
Příběh
Palírnu Benromach založili v roce 1898 Duncan McCallum a F.W. Brickman pod názvem Forres distillery. Benromach se jmenuje až od roku 1919. Mezi lety 1966 a 1974 byla palírna pod mateřskou firmou United Disitillers značně zrekonstruována, avšak v roce 1983 zcela uzavřena. V roce 1993 koupila palírnu společnost Gordon & MacPhail, která ji o pět let později opět uvedla do provozu. Společnost též do palírny umístila chybějící destilační kotle – sice menší, než zde byly původně, zato produkující plnější a chuťově výraznější whisky. Benromach patří do skupiny malých nezávislých palíren, které experimentují a snaží se prosadit svojí individualitou.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.