Popis
Barva: Mahagonová s jantarovými odlesky
Aroma: Zpočátku sladko-kyselé tóny přechází v silnou vanilkou, dub, divoké květiny, citrusy, oříšky a med
Chuť: Jemná a sladká s kapkou kyselosti, krásně kombinuje v jemných niancích vanilku, citrusy, oříšky, bylinky a med
Destilace
Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.
Zrání
Zrání sudů probíhá v nadmořské výšce 2333 m v lokalitě „The House Above the Clouds". Tento 23 letý speciál se inspiroval původní chutí Zacapy, kdy ještě nebyl používám Solera systém. Rumy se postupně míchaly až do kýžené delikátní chuti.
Příběh
Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 2229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.