Popis
Barva: Mahagonová
Aroma: Krémové tóny vanilky, čokolády a meruněk s doteky fenyklu, koriandru, anýzu a estragonu
Chuť: Jemná a elegantní, krásně kombinuje jemnost vanilky, mandlí a čokolády
Destilace
Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.
Zrání
Jedná se o blend archivních 6 až 24 let starých rumů namíchaných Master Blenderkou Lorenou Vasquez. Edice 2014 je inspirována tradiční kulturou guatemalských Mayů, kteří hojně používali právě aromatické byliny ke svým rituálum.
Zrání sudů probíhá v nadmořské výšce 2300 m v lokalitě „The House Above the Clouds". Tato limitovaná edice vychází z tradiční chuti Zacapy a je ozvláštněna nádhernou vůni bylin, která decentně proniká do sudů a rumu. Tento pomalu zrající řemeslný rum je ztělesněním Guatemaly a mayské kultury.
Příběh
Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 2229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.