Popis
Barva: Jantarově mahagonová
Aroma: Přichází s intenzitou chutných vůní karamelizovaného ovoce (švestky a hrozny), v perfektní rovnováze, zvýrazněné krásnými kouřovými doteky
Chuť: Kouřové tóny se mísí s čokoládou a sušeným ovocem, intenzita a vyváženost jeho profilu jsou dokonale pod kontrolou
Destilace
Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.
Zrání
Zrání sudů probíhá v nadmořské výšce 2333 m v lokalitě „The House Above the Clouds". Zacapa Edición Negra je rum inspirovaný přírodními elementy Guatemaly a tmavým ohněm guatemalských sopek. V chladném klimatu guatemalských hor pomalu zraje blend nejdříve systémem solera v sudech po bourbonu, sherry, a vínech Pedro Ximénez. Na konci procesu zraje rum ve znovu vypálených dubových sudech po bourbonu, což v rumu zvýrazňuje dřevité, kořeněné a kouřové tóny.
Příběh
Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 2229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.