Popis
Barva: Intenzivní tmavě jantarová
Aroma: Komplexní spojení jemnosti ořechů se sílou dubu
Chuť: Velmi vyvážená s medovými tóny melasy, dubu, kakaa a citrusů se středně dlouhým závěrem
Destilace
Rum Nativo se z melasy vyrábí kontinuální destilací v klasické měděné destilační koloně z roku 1922 v destilerii Las Cabras.
Zrání
Zraje 15 let (nikoli solera systémem) ve vypálených sudech z amerického bílého dubu po bourbonu. Je filtrován nejprve přes membrány z celulózy, poté studenou filtrací.
Příběh
Rum byl stvořen pro panamské horké dny i chladné večery, takže se počítá s konzumací na ledu. Nativo tak při zchlazení překvapí novými polohami chuti. Výborně chutná jak v pokojové teplotě, tak i ledově vychlazený, a pokaždé postupně odhaluje jiné tóny a polohy chuti.
Auténtico Nativo pochází z Panamy, konkrétně z centrální oblasti Herrera, ovlivněné Tichým oceánem na jedné straně a deštnými pralesy na straně druhé. Oblast oplývá bohatou vulkanickou půdou, místní třtina má velmi vysoký obsah cukru a melasa z ní je ideální pro výrobu rumu. Za chuťovým profilem rumu stojí ikona mezi blendery moderních rumů, Francisco „Don Pancho" Fernández.
Las Cabras Distillery byla postavena v roce 1919 a původně sloužila jako cukrovar. Od té doby prošla vlastnictvím vlády, mezinárodních investorů a neúspěšných obchodníků. V polovině devadesátých let ji objevili „Don Pancho" a Carlos Esquivel ve stavu zanedbaného skladu. Pod zarostlou trávou odkryli měděnou desilační kolonu s malým medailonem s nápisem „Cincinnati 1922". Díky zručnostem a zkušenostem Dona Pancha se Las Cabras proměnila ve světový rumový lihovar.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.