Popis
Aroma: Marcipánová, kořenitá s nádechem medu, pomerančové kůry a dubu
Chuť: Kulatá, měkká a plná s výraznými tóny ovoce a koření s elegantním suchým závěrem
Destilace
Cukrová třtina pro rumy Sérum se pěstuje v údolí Pesé v provincii Herrera, v oblasti, která má optimální klimatické podmínky (pro její pěstování). „panenský třtinový med“ získaný lisováním třtiny a odpařením přebytečné tekutiny je základní surovinou pro výrobu rumu, na jehož kvalitu se dohlíží během celého procesu výroby. Takto zušlechtěný džus putuje do obřích nerezových nádob, kde začíná proces kvašení. Po několika dnech má výsledná kaše 4 – 6 % alkoholu a je připravena k destilaci. Ta probíhá v kolonovém destilačním přístroji, kde vzniká čerstvý rum nebo-li „aguardiente" (ohnivá voda o obsahu 29 % - 60 % alkoholu).
Zrání
Rum Gorgas zrál 8 let v dubovém sudu.
Příběh
Sérum Gorgas je pojmenován na počest plukovníka / lékaře Williama Crawforda Gorgase, jako poděkování za záchranu mnoha životů a uzdravení lidí v celé oblasti Panamského průplavu budovaného v letech 1880 – 1914.
V průběhu stavby Panamského průplavu 1880-1914 požívali nádeníci směs rumu, koření a sušeného ovoce proti veškerému utrpení, jako bylo uštknutí, podvýživa či malárie. Proto tento lektvar pojmenovali SÉRUM. V dnešní době můžete Sérum použít například proti pondělí.
Ovšem je to jenom legenda...
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.