Popis
Aroma: Plná, bohatá směs vanilky, rozinek, fíků, datlí, mandlí a dřeva
Chuť: Krásně zaoblená s výjimečným rozšířením chutí dubu, sušeného ovoce s jemným kořením a středně plným koncem
Destilace
Cukrová třtina pro rumy Sérum se pěstuje v údolí Pesé v provincii Herrera, v oblasti, která má optimální klimatické podmínky (pro její pěstování). „panenský třtinový med“ získaný lisováním třtiny a odpařením přebytečné tekutiny je základní surovinou pro výrobu rumu, na jehož kvalitu se dohlíží během celého procesu výroby. Takto zušlechtěný džus putuje do obřích nerezových nádob, kde začíná proces kvašení. Po několika dnech má výsledná kaše 4 – 6 % alkoholu a je připravena k destilaci. Ta probíhá v kolonovém destilačním přístroji, kde vzniká čerstvý rum nebo-li „aguardiente" (ohnivá voda o obsahu 29%-60% alkoholu).
Zrání
Rum Ancon zrál deset let v dubovém sudu.
Příběh
Ancon byla první lodí, která roku 1914 proplula Panamským průplavem. Od těch dob se na palubě lodí proplouvající tímto unikátním stavitelským dílem připíjí právě rumem Sérum Ancon na šťastnou plavbu.
V průběhu stavby Panamského průplavu 1880-1914 požívali nádeníci směs rumu, koření a sušeného ovoce proti veškerému utrpení, jako bylo uštknutí, podvýživa či malárie. Proto tento lektvar pojmenovali SÉRUM. V dnešní době můžete Sérum použít například proti pondělí.
Ovšem je to jenom legenda...
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.