Popis
Barva: Hluboce jantarová
Aroma: Ovoce a koření na červeném jablku, žitu a laku, s medovými tóny mandlí, sezamu, lískovými oříšky až do nugátových tónů
Chuť: Bohatá, navazuje na aroma s ovocnějším profilem sušených fíků, pomeranče, fondánu a pražených mandlí
Destilace
Kolonová destilace z melasy palírny Alcoholes del Istmo S.A., kde před vypálením šťáva 3 dny fermentovala. Destilace proběhla roku 2007.
Zrání
Rum Panama 14 YO Single Cask zrál tropicky 11 roku v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 2 rok dozrával v sudech po koňaku Ferrand a 1 rok v sudech po žitném bourbonu Ragtime palírny New York Distilling Company. Bourbon je složen ze 72 % žita, 16 % kukuřice a 12 % sladového ječmene, aby po vypálení zrál nejméně tří roky v dubových sudech.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.