Popis
Aroma: Jedná se o velmi bohatý, hřejivý a vysoce komplexní nos, ve kterém cítíme typické známky banánu a ranního čaje, výraznou mátu a šišky, jasná mléčná čokoláda a pečící koření mísící se mírně s bourbonem, čokoládové rozinky a banánový chléb
Chuť: Zprvu zasahuje patro pikantní zázvor, skořice a vanilka, následně přichází na středu těla opálený dub, banán, karamel, dotek mentolu a ananasu, velké šálky čaje s mlékem a sušeného ovoce s nádechem vánočního dortu, které se úžasně sloučí v dlouhém, pomalém a uklidňujícím závěru
Destilace
Melasa použitá při výrobě rumu se extrahuje v továrně Worthy Park na výrobu cukru. Rumy se zde destilují tradiční metodou Pot-Still, což vytváří těžké rumy plné esterů a kongenerů. 100% měděný kotlík pot-still byl vyroben tradiční skotskou společností Forsyths.
Zrání
Ročníkový rum z roku 2006 byl vyroben kotlíkovou destilací a v tropických podmínkách zrál 12 let v jednou použitých sudech po bourbonu. Lahvován byl v sudové síle, bez použití filtrace zastudena a bez přidaného cukru či jiných přísad. Pro evropský trh bylo uvolněno pouze 4 000 lahví.
Příběh
Worthy Park Estate vyrábí na Jamajce rum již od roku 1740, v roce 1962 byla ale produkce dočasně pozastavena. Poté, co byla v roce 2004 postavena nová destilerie, přichází na trh tento autentický, jamajský rum poprvé pod značkou Worthy Park.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.