Popis
Barva: Téměř černá s načervenalým, oranžovým odstínem
Aroma: Nouřový karamel s lehce připáleným tónem, pod tím pěkný dotek banánu, rozinková zmrzlina a troška červeného jablka
Chuť: Lehký nátěr laku a benzínových tónů s nezaměnitelnou funky příchutí ananasu, červeného jablka a guavy, střední patro o sympatické délce nabídne karamel, čaj anglické snídaně, vše doplněno svíravější funky mladistvé tóny, závěr je krátký a suchý
Destilace
Melasa použitá při výrobě rumu se extrahuje v továrně Worthy Park na výrobu cukru. Rumy se zde destilují tradiční metodou Pot-Still, což vytváří těžké rumy plné esterů a kongenerů. 100% měděný kotlík pot-still byl vyroben tradiční skotskou společností Forsyths.
Zrání
Jde o blend rumu Worthy Park Light (s obsahem esterů 80 až 120 g), který zrál v sudech po dobu tří let, a nestařeného rumu Worthy Park Ester (s obsahem esterů 500 až 800 g). Lahvován je při síle 54,5 % a dobarvován karamelem.
Příběh
Inspirací pro tento rum byl historický odkaz silných tmavých rumů z Jamajky a Guyany, které se v polovině 20. století vyráběly pro použití v míchaných nápojích, především tiki koktejlech. Worthy Park se při výrobě této edice snažil přiblížit chuti těchto lehce pozapomenutých rumů a oživit tak jejich tradici.
Worthy Park Estate vyrábí na Jamajce rum již od roku 1740, v roce 1962 byla ale produkce dočasně pozastavena. Poté, co byla v roce 2004 postavena nová destilerie, přichází na trh tento autentický, jamajský rum poprvé pod značkou Worthy Park.
Doporučení
Ačkoli byl rum vyroben především pro použití v koktejlech, díky intenzivní bohaté chuti vynikne i samotný. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.