Popis
Aroma: Jemné koření, jalovec, juzu, citronové kůry a pomeranč
Chuť: Nejprve sladší tóny doplňuje rychlý nástup exotických citrusových plodů, kůr i dužin a v závěru především sladkokyselé citrusy a koření
Destilace
Neobvyklá destilační metoda dává ginu charakteristickou sametovou texturu a plné tělo. K výrobě se používá 11 bylinek, mezi kterými je vedle jalovcových bobulí, anděliky a semínek koriandru také jablečný mošt, japonský pepř sanšó a exotické citrusy z Japonska a Okinawy (juzu, kabosu, amanacu, hirami lemon), které jsou ihned patrné v chuti i vůni tohoto skutečně jedinečného ginu.
Příběh
Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém gin, vodka a whisky Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.
Doporučení
Gin s výraznou chutí citrusů doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.