Popis
Barva: Čistě zlatá
Aroma: Kávy, kakaa přechází do tónů tabáku a tropického ovoce
Chuť: Tělnatá s tóny kávy, kakao, stopy kůže a santalového dřeva
Destilace
Tento rum je výsledkem prodlouženého kvašení a tradiční destilace ve staromódním hrnci z Jamajky. Je to složitější metoda, ale stojí to za to. Tento ručně vyrobený rum vyvíjí silné a labužnické aroma, charakteristické pro staré jamajské rumy.
Zrání
Čistý, komplexní a autentický rum, který vyzrával minimálně 8 let v sudech ve vlhkém klimatu Jamajky.
Příběh
Jamajka má bohatou historii a těží z velké tradice v odvětví cukru. Cukrová třtina, která byla objevena v Asii a zavedena ve 14. století v Evropě, se opožděně dostává do Ameriky a Karibiku. Jamajské klima přesto umožnilo rostlině rychle se množit. Na začátku 17. století získal rum mezinárodní rozměr a země z něj měla největší užitek díky jedinečným metodám destilace, které ho odlišovaly od ostatních výrobců. Na počest svých hodnot a své historie ostrov odmítl industrializaci rumu. Chrání proto své jedinečné dědictví již od raného stadia, díky čemuž je tento alkohol skutečným přírodním pokladem. Díky tomu stále můžeme na Jamajce najít formovací nádoby i malé sudy pro silnější a čistší výraz rumu.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.