Popis
Barva: Tmavě bronzová
Aroma/Chuť: Tóny citrusového kompotu a vyzrálého ovoce svědčí o dlouhé a pečlivé 3týdenní fermentaci, dotek manga a passion fruit příjemně ladí a podtrhává aroma kakaa, kávy a tabáku
Destilace
Tento rum je výsledkem až 3týdenní fermentace a tradiční destilace z jamajské melasy. Pálení probíhalo v jamajských destileriích, z nichž v 80 % dodala do směsi rum Clarendon Distillers a ve 20 % pak Hampden a Worthy Park. V celkovém součtu probíhala destilace z 30 % na koloně a ze 70 % na tradičním pot-still. Míra esterů dosáhla velmi příjemných 60 PPM. Do směsi nebyl přidán cukr.
Zrání
Rum vyzrával v dubových sudech ve vlhkém klimatu Jamajky.
Příběh
Jamajka má bohatou historii a těží z velké tradice v odvětví cukru. Cukrová třtina, která byla objevena v Asii a zavedena ve 14. století v Evropě, se opožděně dostává do Ameriky a Karibiku. Jamajské klima přesto umožnilo rostlině rychle se množit. Na začátku 17. století získal rum mezinárodní rozměr a země z něj měla největší užitek díky jedinečným metodám destilace, které ho odlišovaly od ostatních výrobců. Na počest svých hodnot a své historie ostrov odmítl industrializaci rumu. Chrání proto své jedinečné dědictví již od raného stadia, díky čemuž je tento alkohol skutečným přírodním pokladem. Díky tomu stále můžeme na Jamajce najít formovací nádoby i malé sudy pro silnější a čistší výraz rumu.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.