Popis
Barva: Průzračná
Aroma: Voní po cukrové třině, citroné trávě a exotickém ovoci
Chuť: Cítíme cukrovou třinu, citrónovou trávu a exotické ovoce
Destilace
Chalong Bay používá jen jednu specifickou odrůdu a pečlivě si vybírá pouze místní farmáře, kteří ji pěstují. Destilace probíhá v unikátním tradičním francouzském měděném kolonovém přístroji používaném pro destilaci armaňaku, který byl v Chalong Bay lehce upraven.Edice Lemongrass je při destilaci infuzovaná citronovou trávou, surovinou, která je srdcem thajské kuchyně. Rum je čerstvý, jemný a exotický s ovocným kyselým aroma, na patře s tóny limety, citronové trávy, verbeny a grepu.
Zrání
Chalong Bay Rum zraje tradičním tropickým způsobem. Po destilaci se ukládá do nerezových tanků na dobu 8 až 12 měsíců a poté se lahvuje.
Příběh
Chalong Bay pochází z Phuketu v Thajsku. Palírna byla založena dvěma Francouzi, kteří se rozhodli vyrábět řemeslný rum z místní cukrové třtiny francouzským způsobem. V Thajsku se pěstuje vice než 300 odrůd cukrové třtiny, některé jsou pěstovány ve velkém, jiné jsou vzácné. Je to delikátně ovocný a hladký rum.
Doporučení
Takto vyjimečný rum popíjejte čistý v pokojové teplotě. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.