Popis
Aroma: Jemné s náznakem hnědého cukru, medu, kávových zrn, která pozvolna otevírají dveře pečícímu koření vanilky a hřebíčku
Chuť: Hořkosladká a lehká s příchutí tmavé čokolády, zázvorového piva a vaječného krému, závěrem je rychlý, rafinovaný
Destilace
Barbadoský mix kotlíkové s kolonovou destilací z melasy, kolonové destilace z melasy Trinidadu a jamajské destilace pouze na pot-still kotli. Fermantace probíhala na Barbadosu i Trinidadu 72 hodin, na Jamajce šťávu před destilací fermentovali dokonce 2 týdny.
Zrání
Složka rumů z Barbadosu a větší část Jamajky nebyla sudově nikterak dozrávána. Část blendu z Trinidadu zrála 2 – 3 roky v sudech po boubonu. Do směsi byla též přidána kapka 10letého rumu z Jamajky.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Tento rum je vhodný jak na nenáročné popíjení, tak do míchaných koktejlů, výtečný je např. v Daiquiri. Nejsnáz si jej vychutnáte ve vysoké sklenici s ledem přelitým v poměru 1:3 doporučeným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.