Popis
Barva: Světlé zlato s měděným odstínem
Aroma: Sladké a kořeněné s tóny medu a karamelu, teplý vánoční dort je zdůrazněn svěžestí citronů, zelených jablek a řezaných květin, vše zabalené v jemném závanu dřevěného kouře
Chuť: Plná a komplexní, drcený hřebíček, rozinky a krvavě pomerančové příchutě jsou v popředí, těsně následované vrstvami voňavé vanilky a kůže, dlouhý a bohatý závěr je kouřový a kořeněný
Zrání
V sudech po sherry a sudech po bourbon.
Příběh
Tradiční postupy a ryze moderní výsledek. To ve stručnosti shrnuje produkci skotské palírny AnCnoc. Destilerie Knockdhu fungovala v městečku Knock už od roku 1894. V roce 1994 ji její majitelé přejmenovali na AnCnoc, aby se nepletla s podobně znějící palírnou Knockando. Nový název pochází ze staré skotské gaelštiny a znamená kopec. Místní whisky patří celosvětově mezi velmi vyhledávané kousky a to rozhodně ne jen proto, že jim to v minimalistických lahvích na baru výjimečně sluší. Vyznačují se lehkostí a zároveň nekonečnou bohatostí, která odhaluje nová a nová zákoutí s každým douškem.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.