Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Nejdříve dorazí bohatá kouřová rašelina spojená s oranžovými segmenty, nakrájenými jablky a kopečkem kávové zmrzliny s karamelovou omáčkou
Chuť: Rašelina, která má ve srovnání s aroma trochu více dubové hřejivosti, sladkost upadá do pozadí
Zrání
V sudech z amerického dubu po bourbonu.
Příběh
Tradiční postupy a ryze moderní výsledek. To ve stručnosti shrnuje produkci skotské palírny AnCnoc. Destilerie Knockdhu fungovala v městečku Knock už od roku 1894. V roce 1994 ji její majitelé přejmenovali na AnCnoc, aby se nepletla s podobně znějící palírnou Knockando. Nový název pochází ze staré skotské gaelštiny a znamená kopec. Místní whisky patří celosvětově mezi velmi vyhledávané kousky a to rozhodně ne jen proto, že jim to v minimalistických lahvích na baru výjimečně sluší. Vyznačují se lehkostí a zároveň nekonečnou bohatostí, která odhaluje nová a nová zákoutí s každým douškem.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.