Popis
Aroma: Silné a charakteristické, příjemně zemité po bylinkách
Chuť: Nahořkle bylinný
Výroba
Složení likéru i jeho receptura jsou přísně střeženy a příslušný dokument o ingrediencích je uložen u londýnského notáře. Vyrábí se ze čtrnácti bylin, z nichž odtajněno bylo šest ingrediencí: hořcový kořen, zeměžlučová nať, heřmánek římský, chininová kůra, pomerančová kůra a čubet benedikt. Byliny se při výrobě macerují minimálně dva měsíce v šedesátiprocentním lihu. Výroba macerátu probíhá v obci Prádlo a ročně se zužitkuje přibližně 80 tun bylin. Hotový macerát se pak převeze do božkovského Stocku, ředí se a upravuje. Celý výrobný proces je dokončen po devíti až dvanácti měsících.
Příběh
Fernet Stock je alkoholický bylinný likér typu bitter, vyráběný v Česku ze čtrnácti bylin z celého světa, z nichž tři z nich jsou české. Nápoj se vyrábí od roku 1927.
Doporučení
Fernet Stock se využívá i při přípravě koktejlů, příkladem může být takzvaný „Bavorák", jenž Fernet kombinuje s tonikem. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.