Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Ron Zacapa Centenario 23 años + 2 sklenice

Vlajková loď mezi rumy v setu se sklenicemi

Výrobce / značka: Ron Zacapa

Skladové číslo:

Typ zboží: Rum
Podkategorie: Tmavý rum španělského typu
Způsob výroby: Destilace ze třtinové šťávy
Obsah cukru: 21 g/l
Dárkově zabaleno: Se sklenicemi
Obsah alkoholu: 40 %
Chuťový profil: Vyvážený
Objem: 0,7 l
Původ: Guatemala

Hmotnost: 2.2 kg

Dostupnost: Skladem

1890 Kč s DPH

Hodnocení produktu: 4.75/5 (4x)

Vaše hodnocení:

Popis

Aroma: Po přivonění vás čeká lahodná kombinace karamelu, vanilky, kakaa a máslových karamelek, spolu s jedinečnými tóny, které si rumy vypůjčily v jednotlivých sudech během zrání: ze soudků po sherry jsou to v cukru pražené para a lískové ořechy, z bourbonových sudů karamelizovaný banán a sušený ananas – hotová symfonie

Chuť: Na patře je plný, neuvěřitelně bohatý, s medovou konzistencí, která je u takhle zralých rumů nezvyklá. Hromada sušeného ovoce a meruňkový kompot ustupují dubovému dřevu, muškátovému oříšku a tabáku. Finiš je dlouhý a tak akorát natrpklý, s tóny kávy, sladké vanilky se špetkou skořice a zázvoru.


Destilace

Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.


Zrání

Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez, v sudech z amerických bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon (zákon o výrobě Bourbonu připouští dubové sudy použít pouze jednou na příslušný proces staření), Oloroso Sherry a Sherry Pedro Ximenez. Tento rum je navíc na dva roky ukládán do sudů z francouzských dubů, ve kterých byl dříve uložen cognac. Ron Zacapa Centenario je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o stáří 6 a 23 let. Rumy jsou následně pečlivě míchány a ještě jednou již smíchné stařeny 1 - 2 roky taktéž v dubových sudech.


Příběh

Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 2229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.


Doporučení

Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.

Rum s čokoládou
a naopak

Degustační tipy
od Radka z RumMe

PŘEČÍST ČLÁNEK

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení