Popis
Barva: Hluboce zlatá s lesklými jantarovými odlesky
Aroma: Vyzařuje výrazné květinové tóny jasmínu a fialek
Chuť: Rezonuje nádechem čerstvého manga, hrušky a sladkých mandlí, doprovázené jemnými tříslovinami
Destilace
Veškeré vinné hrozny se lisují do 2 hodin od sklizně. Vysoce aromatická šťáva se následně fermentuje po 6 dní při kontrolované teplotě mezi 22 a 26 °C na 3 různých typech kvasnic, které nejlépe rozvinou specifické aroma a vytáhnou to nejlepší z terroiru.
Destilace probíhá ručně, bez automatizované techniky a to výhradně v malých maximálně 25 hektolitrových měděných kotlích. Během druhé destilace se prvních 20 litrů z „hlavy" odloží bokem, litr po litru je ochutná master destiler, který ty nejaromatičtější složky před zráním na sudu přidá do finálního destilátu.
Zrání
Destiluje se i s kvasnými kaly a zraje pouze v malých francouzských dubových sudech. Very Special se může pochlubit extrémně vysokou koncentrací esterů, což má za následek intenzivní chuť letních plodů a jemného koření. Jemná a kvalitní směs z více než třiceti druhů vyzrálých koňaků starých 3 až 7 let.
Příběh
Vinařství Camus se nekompromisně zaměřuje na vytváření intenzivně aromatických koňaků. Tento proces umožňuje dosáhnout bezkonkurenční míry aroma měřené třemi specifickými parametry: velikost ovocného aroma spojené s vysokou úrovní esterů, hloubka květinových tónů spojená s vysokou úrovní terpenolů a perfektní rovnováha mezi ovocitými a dřevitými tóny vycházející z použití sudů s nízkým obsahem taninů.
Získané ohodnocení
Získal zlato na světové soutěži lihovin v San Fransisco.
Doporučení
Lze vychutnávat jako aperitiv i digestiv. Bude dobře fugovat s ledem nebo jej zastříkněte jablečným či zázvorovým džusem. Díky vysoké aromatice bude skvělý do míchaných nápojů. Dobrý koňak si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.