Popis
Aroma/Chuť: Nejvýrazněji se projevuje jalovec, spolu s citrusy, kořením a náznakem lékořice, hladký a suchý dojem podpoří dlouhotrvající závěr s dotekem pepře a muškátového oříšku
Destilace
Použité botanicals jsou mimo jiné jalovec z Makedonie, muškátový oříšek ze Srí Lanky, koriandr z Bulharska, kůra sladkých pomerančů a citronů ze Španělska a pravá skořice z Indonésie. Všechny procházejí přísnou kontrolou kvality. Stojí za zmínku, že před destilací se botanicals nemacerují.
V destilerii se dnes nachází šest destilačních zařízení, včetně 4000litrového měděného pot stillu pojmenovaného „Constance", který byl vyroben v roce 1917 legendárním výrobcem John Dore & Co Ltd, a je údajně nejstarším pot stillem tohoto typu, který je v Anglii stále v provozu. Právě na tomto zařízení se destiluje Langley's No. 8.
Příběh
Název No. 8 byl vybrán ze dvou důvodů. Gin je lahvován při 41,7 %, což byla síla osmého vzorku při finálním ochutnávání. Shodou okolností je při výrobě použito osm botanicals, a tak vznikl název No. 8.
Destilerie Langley's má jednu z nejdelších historií ve světě ginu. Destilerie se nachází v hrabství West Midlands poblíž Birminghamu. Založena byla v roce 1902 místními hospodskými, kteří si na tehdejší popularitě ginu chtěli přivydělat. V roce 1920 ji koupila rodina Palmerů, kteří jí provozují dodnes. Mark Dawkins a Mark Crump, kteří se v roce 2011 na výrobě ginu s Langley's dohodli, chtěli vytvořit klasický, nadčasový a ryze anglický gin s výrazným chuťovým profilem.
Doporučení
Gin s výraznou chutí jalovce doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.