Popis
Aroma: Elegantní, květinové podání jalovce, levandule, kafru a fialek, s lehkým náznakem citrusů a bílého pepře
Chuť: Tradiční prim jalovce s náznaky citrusů a červeného bobulového ovoce, zakončení je suché, svěží a citrusové s přetrvávající chutí lékořice a muškátového oříšku
Destilace
Recept obsahuje devět rostlinných výtažků včetně toskánského jalovce a kosatce, kůry španělských citronů a hořkých pomerančů z Haiti a Maroka, indonéského muškátového oříšku a hrubé skořicové kůry (z jihovýchodní Asie), které jsou před destilací po dobu 24 hodin naloženy do destilátu z anglické pšenice. Výsledný produkt, jedinečný gin s mnohostranným využitím, je lahvován při síle 42 % alkoholu.
Příběh
Gin Portobello Road představili světu tři barmani a restauratéři Ged Feltham, Jake Burger a Paul Lane roku 2011. Roku 2008 zmíněná trojice koupila a modernizovala pub v proslulé, malebné nottinghillské ulici Portobello Road, v historické budově hostince z 19. století. Z původního pubu jménem Portobello Star se brzy nato stal jeden z předních koktejlových barů Londýna. Po několika letech spolubydlení v pokojích nad barem se trojice přátel rozhodla přeměnit prostory na muzeum, které by mapovalo londýnskou historii ginu.
Doporučení
Namíchejte si Portobello Road Gin & Tonic s 50 ml ginu, 100 ml toniku Fentimans Premium Indian a zástřikem z kůry růžového grepu. Gin je však výborný i v klasických koktejlech, jako je např. Negroni či Dry Martini. Také jej můžete podávat jednoduše na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.