Popis
Aroma: Květinové a rostlinné, tóny citrusových plodů s perzistentním yuzu
Chuť: Svěží a dobře vyvážená, paprika s tóny zeleného čaje a lesního ovoce, v dochuti Sansho pepř zakončený aroma yuzu
Destilace
Etsu Japanese Gin se vyrábí v palírně Asahikawa na japonském ostrově Hokkaido podle tajného receptu založeného na botanických bylinách pěstovaných v Japonsku. Rostlinné látky se macerují v neutrálním třtinovém lihu po dobu 24 hodin před destilací v měděném kotli. Mezi tyto rostlinné látky patří kromě jalovce také čajové listy, yuzu – starobylý citrus typický pro ostrov, které vděčí za svou jedinečnou chuť a charakteristický žlutý tón, dále kůra zeleného hořkého pomeranče, koriandr, lékořice a kořen anděliky. Sníženo na 43 % ABV vodou z pohoří Taisetsu.
Příběh
Etsu je gin ručně vyráběný podle tajné receptury založené na výtažcích z botanicals pěstovaných v Japonsku a jiných asijských zemích. Kromě tradičního jalovce obsahuje např. japonský pepř, japonské čajové lístky, kůru zeleného hořkého pomeranče, koriandr, lékořici nebo anděliku a také pramenitou vodu z pohoří Taisetu. Čeho si na ginech Etsu všimnete jako první, je design etikety, který nenechá nikoho na pochybách, že jde o gin pocházející z Japonska. Je na ní vyobrazená geisha na lotosovém květu, která má na hlavě svatyni patřící k místnímu rozšířenému náboženství šintoismus.
Doporučení
Gin s výraznou chutí citrusů doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.