Popis
Aroma: Svěží s jódovými tóny
Chuť: Vyvážená, s jódovým nádechem a stopami citrusu yuzu, závěr je kulatý, hedvábně jemný
Destilace
Etsu Pacific Ocean gin se vyrábí v palírně Asahikawa na japonském ostrově Hokkaido podle tajného receptu založeného na botanických bylinách pěstovaných v Japonsku. Rostlinné látky se macerují v neutrálním třtinovém lihu po dobu 24 hodin před destilací v měděném kotli. Sladká voda z horského vodního zdroje a mořská voda z Japonského moře se přidávají k pečlivě vybraným botanicals, jako jsou bobule jalovce, kůra hořkého pomeranče, kořen lékořice, andělika a koriandr, aby vznikl tento jedinečný gin, který zachycuje krásu a rozmanitost japonského pobřeží v jedné lahvi.
Příběh
Etsu je gin ručně vyráběný podle tajné receptury založené na výtažcích z botanicals pěstovaných v Japonsku a jiných asijských zemích. Kromě tradičního jalovce obsahuje např. japonský pepř, japonské čajové lístky, kůru zeleného hořkého pomeranče, koriandr, lékořici nebo anděliku a také pramenitou vodu z pohoří Taisetu. Čeho si na ginech Etsu všimnete jako první, je design etikety, který nenechá nikoho na pochybách, že jde o gin pocházející z Japonska. Je na ní vyobrazená geisha na lotosovém květu, která má na hlavě svatyni patřící k místnímu rozšířenému náboženství šintoismus.
Doporučení
Gin s výraznou chutí citrusů doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.