Popis
Barva: Jantarová
Aroma: Empyreumatické, zemité a rašelinové, lehce zvířecí tóny, těžké květiny, krabička od doutníků, korintské rozinky, sušený fík
Chuť: Krásná, intenzivní a přetrvávající rašelina, kandované ovoce, dřevo a vosk, kouřové tóny, suchá vanilka a pekanové ořechy, dojem uzavírá tabák, ořechy a slad
Destilace
Mix kolonové a kotlíkové destilace z melasy palírny Rum Co. of Fiji, kde před vypálením šťáva 4 až 5 dní fermentovala. Destilace proběhla roku 2009. Rum není doslazován ani dobarvován.
Zrání
Rum Fiji 2009 Single Cask zrál tropicky 8,5 roku v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 2 roky dozrával v sudech po koňaku Ferrand a 6 měsíců ve 200l sudech po rašelinové skotské whisky Kilchoman. Tím ještě nabyl kouřový charakter a příjemnou rovnováhu s bujarým Fiji, které může být lehce travnaté.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.