Popis
Barva: Krásně měděná
Aroma: Intenzivní, dlouhá a suchá, nesčetné množství exotického ovoce, zralejší než ve vůni, vanilka, marcipán a hořká mandle, zrna
Chuť: Intenzivní, dlouhá a suchá, nesčetné množství exotického ovoce zralejší než ve vůni, dále vanilka, marcipán a hořká mandle se zrny přecházející do závěru fialkového bonbónu, ovoce a dřevitosti
Destilace
Kotlíková destilace z melasy jamajské palírny Long Pond, kde před vypálením šťáva 1 týden fermentovala. Destilace proběhla roku 1996. Rum není doslazován ani dobarvován.
Zrání
Rum Jamaica 1996 Single Cask zrál tropicky 21,5 let v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 2 roky dozrával v sudech po koňaku Ferrand a 6 měsíců ve 200l sudech po americké žitné whiskey New York Distilling Company. Tím rum ještě nabyl jistého gurmánství a komplexnosti, jenž krotí intenzitu rumu Long Pond.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.