Popis
Barva: Tmavě jantarová
Aroma: Mango, mučenka, mirabelka, džem, opojné květy jako šeřík a konvalinka s tóny brandy
Chuť: Velmi intenzivní ovoce, od kyselých švestek po zralý ananas a banán, lehké hořké mandle a náznak kmínu, v dochuti kompot, květiny a kopr
Destilace
Kotlíková destilace z melasy jamajské palírny Clarendon Distillery, kde před vypálením šťáva 1 týden fermentovala. Destilace proběhla roku 2000. Rum není doslazován ani dobarvován.
Zrání
Rum Jamaica 2000 Single Cask zrál tropicky 18 let v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 1 rok dozrával v sudech po koňaku Ferrand a 1 rok ve 350l sudech po XO koňaku z oblasti Borderies. Tím ještě nabyl sladkosti spolu s ranciem a květinovými tóny.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.